SD:s studentförbund erhöll 7,5% i kårvalet vid Karlstads universitet

SD:s studentförbund Konservativa förbundet (KF) erhöll 7,5% och två mandat i förra veckans kårval vid Karlstads universitet, vilket inte är ett dåligt resultat mot bakgrund av att KF:s avdelning vid Karlstads universitet bildades formellt först under förra höstterminen.

I Karlstad gick KF till val under beteckningen Konservativa kårpartiet och det är också den beteckningen som gäller vid Stockholms universitet där KF erhöll 8,6% i förra årets kårval.

KF har ställt upp i uppemot 6-7 högskolors kårval runtom i landet och förbundet har eller har haft avdelningar vid bl a KI, KTH, Handelshögskolan, Försvarshögskolan, Södertörns högskola, Lunds universitet, Linköpings universitet och Göteborgs universitet. Hittills har KF lyckats allra bäst i Uppsala under beteckningen Högerpartiet och det handlar om 11,1% som partiet uppnådde i 2023 års kårval.

Generellt attraherar KF studenter som läser på olika naturvetenskapliga program och kurser liksom en del jurist-, psykolog- och lärarstudenter att döma av kandidatlistorna och styrelseledamöterna.

KF stödde helhjärtat den högerradikala influensern Christian Petersons sabotage av min kurs i kritiska ras- och vithetsstudier i höstas liksom SD Karlstad, ett flertal SD-toppar, SD:s mediekanal Riks och SD:s forskningspolitiska talesperson i riksdagen.