Idag släppte den svenska högern slutgiltigt in SD i stugvärmen

Tidigare har M, KD och SD ställt sig bakom en gemensam budget endast på lokalplanet i ett antal mindre kommuner efter 2018 års val men när detta nu sker på riksplanet så innebär det att den nya TAN-högern är så formaliserad den bara kan bli inför 2022 års val och nu finns det ingen återvändo för M:s och KD:s del – d v s nu har dessa båda partier tagit ”djävulen i båten” en gång för alla. 

Just nu jublar SD:arna i de sociala medierna p g a dagens historiska genombrott för SD:s del som för SD:arna betraktas som det slutgiltiga kvittot på att SD fr om idag inte längre ett pariaparti inom den svenska borgerligheten utan en fullt integrerad del av den nya TAN-högern. 

En av dem som jublar är f ö Roger Hedlund som bl a skriver ”Nyp er i armen – det här är på riktigt!” till landets alla SD:are och för Hedlund själv och många andra SD:are med samma bakgrund som denne måste denna dag den 16 november 2021 sannerligen vara i det närmaste overklig med tanke på den resa som Hedlund och åtskilliga andra SD:are har gjort sedan SD:s Kampfjahre-period på 90-talet. 

Roger Hedlund är då en av flera SD-toppar med ett förflutet i den nazistiska skinhead- och vit makt-ungdomssubkulturen: Han är bl a dömd för att ha misshandlat en syndikalist och för att ha tillhört kretsen kring idag nedlagda Nationalsocialistisk front. Utöver misshandeln av syndikalisten misshandlade han också två män och en kvinna i sällskap med Nationalsocialistisk fronts lokala ledare i Gävle och bara fyra dagar innan han valdes till SD Gävles ordförande 2001 dömdes han för denna misshandel. 

Ytterligare en som har gjort en liknande resa är f ö SD:s ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt som också han har en bakgrund i den nazistiska skinhead- och vit makt-ungdomssubkulturen och som är den som tillsammans med M:s Elisabeth Svantesson och KD:s Jakob Forssmed ligger bakom den gemensamma budgeten.

https://www.expressen.se/nyheter/m-kd-och-sd-eniga-om-gemensam-budget-

”Nu går oppositionen till höger fram med ett gemensamt motförslag till regeringens budget. 

Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna vill bland annat satsa åtta miljarder på att sänka skatten för alla som jobbar. De vill även sänka skatten för pensionärer, vilket enligt partierna innebär att en person som har 13 000 kronor i månaden får 1 800 kronor mer i plånboken varje år. Partierna kommer även tillföra 400 miljoner kronor i en riktad satsning på höjda polislöner och utöka antalet poliser i yttre tjänst. 

– Den här budgeten omfattar 20 miljarder för 2022. Det är en stor budget som kommer göra skillnad för många, säger Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson. 

Ebba Busch, partiledare för Kristdemokraterna, skriver på Twitter att deras förslag är ett alternativ för att ”vända utvecklingen i Sverige”. ”Kraftfulla förstärkningar för vården och brottsbekämpningen i Sverige! Tillsammans med M och SD har vi ett alternativ som tar de första stegen för att vända utvecklingen under S ledning för att hela Sverige ska fungera”, skriver hon på Twitter.””