En undersökning indikerar att européerna oroar sig mer för utomeuropeisk invandring än för klimatet och miljön

En ny undersökning indikerar tyvärr att européerna oroar sig mer för utomeuropeisk invandring än för klimatet och miljön, vilket är första gången som så sker. I länder som Tyskland oroar sig exempelvis numera 44% för ökad utomeuropeisk invandring medan endast 24% oroar sig för klimatet och miljön.

Det stundande EU-valet ser m a o ut att bli en s k ”perfect storm” för den paneuropeiska högerpopulismen och extremhögern mot bakgrund av att européerna verkar sätta migrationsfrågan högst på den politiska agendan.

https://www.tv4.se/artikel/52XhCFRZ8PENIqFwS5g179/minskad-invandring-viktigare-aen-klimatet-om-europeerna-far-vaelja

Invandring är en hetare fråga än klimatet om man frågar den genomsnittliga européen. Det har den danska tankesmedjan Alliance of democracies kommit fram till i en ny studie.

I många länder tycker man att en strypning av invandring borde vara av högsta prioritet för respektive regering. Samtidigt har allt fler tappat intresset för klimatförändringarna, enligt undersökningen.

”Ingenstans syns denna omsvängning mer än i Tyskland, som nu har den högsta andelen medborgare som vill att deras regering ska fokusera på att minska invandringen. Frågan är nästan dubbelt så populär jämfört med att bekämpa klimatförändringar”, står i rapporten.