De största svenskspråkiga vänstersajterna i mars månad

Anders Svenssons blogg ”Svenssons nyheter” sammanställer regelbundet s k big data-siffror rörande antalet besökare på de svenskspråkiga vänstersajterna som står till vänster om S’ mittfåra (och därmed ingår även Arena och Aktuellt i Politiken) och så här ser listan ut vad gäller mars månad (d v s föregående månad).

Medan flera är S-märkta och några är trotskistiska så är andra anarkistiska, syndikalistiska och frihetligt socialistiska och ytterligare andra är allmänsocialistiska.

Anders tar bara med de vänstersajter som har fler än 5000 besökare och exkluderar partiernas egna hemsidor och denna gång har han också inkluderat finlandssvenska Ny Tid, som ju också är på svenska. Som en jämförelse har Vänsterpartiets hemsida haft nästan 60 000 besökare och ungdomsförbundet Ung Vänsters hemsida nästan 9000 besökare under förra månaden medan Katalys hade runt 10 000 besökare.

Tyvärr är sajterna som står till höger om M:s mittfåra numera mycket mycket större än vänstersajterna som står till vänster om S’ mittfåra och fr a gäller det de SD-associerade sajterna varibland exempelvis Samnytt ibland kan uppnå 3,5 miljoner besökare på en månad och tävla med bl a Aftonbladets, DN:s, Expressens, SVT:s och TV4:s sajter om att vara de svensktalandes på jorden största nyhetssajt.

Även t ex Nyheter idag, Fria tider och Swebbtv m fl inhöstar tyvärr 100 000-tals och åter 100 000-tals besökare per månad och sammantaget innebär det att de högerradikala sajterna är mångmångdubbelt större än de vänsterradikala sajterna räknat i antal besökare under en viss månad. Detta förklarar i sin tur antagligen SD:s närmast osannolika valframgångar sedan partiet kom in i riksdagen 2010, d v s utan de högerradikala s k alternativmedierna vilka tillsammans har byggt upp en egen motoffentlighet så hade SD aldrig lyckats bli ett så stort parti som det är idag.