Om att ha varit aktiv antifascist i decennier

Blev igår intervjuad i en podd och fick bl a frågan om varför just mitt namn i stort sett alltid dyker upp på allsköns högerextrema s k dödslistor såsom på den just nu aktuella nazisten Theodor Engströms lista och drog mig då till minnes detta inlägg som härrör från någon som tillhör den svenska s k nationella rörelsen och möjligen handlar det om en SD:are som har varit med ett tag.

Detta har då varit fallet ända sedan 90-talet och därtill är mitt namn nästan alltid placerat i ”toppen”, d v s mitt namn tillhör nästan alltid de 5-6 namn som listas som de högst prioriterade s k ”legitima” målen att oskadliggöra och få tyst på och i värsta fall ta av daga. Det är också fallet med Engströms dödslista, d v s jag listas där som en av en handfull s k klass A-landsförrädare ihop med Lööf, Reinfeldt, Jackelén och något namn till vilka enligt Engström antagligen både har svikit och förstört landet allra mest. Under den pågående rättegångens i Visby första dag som inföll igår gick åklagaren f ö också igenom Engströms klass A-landsförrädarlista inklusive mitt namn.

En kvalificerad gissning (OBS: det handlar helt enkelt om min egen uppskattning) säger slutligen att antalet personer i landet som har följt den svenska s k nationella rörelsen (med SD i spetsen) nonstop och oavbrutet ända sedan 90-talet kan räknas på de båda händernas fingrar. Detta innebär kort och gott att trots att SD idag är Sveriges näst största parti så är antalet personer som verkligen förstår på djupet varifrån SD härstammar och vad SD egentligen står för ytterligt få för att uttrycka det milt.