SD är nu med och styr över Sveriges första nazistledare Birger Furugårds hemkommun

I veckan blev det klart att M, KD, L och SD tar makten i värmländska Årjäng, där Sveriges första nazistledare Birger Furugård föddes, växte upp och bodde och där han också ligger begravd. Furugård var ledare för världens första nazistparti utanför den tysktalande världen som bildades just i Sverige 1924 med säte i Värmland och som är det direkta ursprunget till den svenska s k nationella rörelsen med dess efterföljande myriad av partier och organisationer inklusive SD.

I veckan blev det klart att M, KD, L och SD tar makten i värmländska Årjäng, där Sveriges första nazistledare Birger Furugård föddes, växte upp och bodde och där han också ligger begravd. Furugård var ledare för världens första nazistparti utanför den tysktalande världen som bildades just i Sverige 1924 med säte i Värmland och som är det direkta ursprunget till den svenska s k nationella rörelsen med dess efterföljande myriad av partier och organisationer inklusive SD.

När Svenska nationalsocialistiska frihetsförbundet bildades 1924 var dess partiprogram på sin tid mer radikalt än tyska NSDAP:s dito vad gällde synen på den s k rasfrågan (som på den tiden inte minst handlade om den s k judefrågan) och Furugårds parti inledde den långa traditionen inom den svenska s k nationella rörelsen med att sätta upp ett visst år och kräva repatriering eller återvandring för alla som tillhör en viss invandrargrupp, som har ankommit till landet efter det uppsatta året.

År 1924 krävde Svenska nationalsocialistiska frihetsförbundet att alla dåtida judar i Sverige som hade invandrat till landet efter 1914 skulle återvandra och senare skulle SD kopiera Furugårds koncept genom att införa den s k 70-regeln som innebar att alla utomeuropeiska invandrare som hade anlänt till Sverige efter 1970 skulle återvandra (dock med undantag för de utlandsadopterade).

Varje år den 8 december genomför lokala värmländska nazister en minnesceremoni vid Furugårds grav i Årjäng på dennes födelsedag och just i år den 8 december kommer historiens vingslag m a o att vara mer närvarande än någonsin tidigare när den svenska s k nationella rörelsen i form av SD nu är med och styr över Furugårds hemkommun och det är högst troligt att Sveriges första nazistledare ler i sin grav (OBS – detta är ju enbart ett talesätt – Furugårds skelett kan så klart inte le). 

Just i Årjäng hittas också det valdistrikt där SD är som starkast i Värmland och erhåller runt 40%. SD gick i övrigt framåt i samtliga värmländska kommuner utom i Hagfors där lokalpartiet Oberoende realister sannolikt ”stal” SD Hagfors röster och partiet är även med och styr i Filipstad tillsammans med M, L och C medan det nya borgerliga minoritetsstyret i Sunne är beroende av SD:s röster. I 4-5 Värmlandskommuner är det fortfarande oklart hur styret kommer att se ut under de kommande fyra åren och det är inte otroligt att SD till slut kan komma att ingå i styret i åtminstone 3-4 av de värmländska kommunerna.

SD gick vidare framåt kraftigt i skolvalet i Värmland och blev med 27% det enskilt största partiet bland länets barn, ungdomar och unga vuxna och i vissa värmländska kommuner röstade runt 40-45% av alla grundskole- och gymnasieelever på SD såsom i Filipstad (44,36%), Eda (45,45%), Grums (39,29%) och Säffle (37,35%).

SD Årjäng vädjade slutligen till sina många sympatisörer i kommunen att välja M och inte SD i kommunvalet under den senaste valrörelsen då partiavdelningen var väl medveten om att det inte fanns kandidater nog att fylla alla mandat som SD potentiellt skulle erhålla i Årjäng. Ibland kallas detta med att SD ofta får mer röster än vad de har kandidater för internt inom partiet för ett ”lyxproblem” men i praktiken ställer det till problem då alltför många tomma stolar runtom i kommunerna knappast är särskilt förtroendeingivande i relation till och inför den gamla, svenska borgerlighetens partier (d v s M, KD, L och C, som är de partier som SD samarbetat med runtom i kommunerna).

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/uppgifter-till-svt-historiskt-maktskifte-i-arjang

”Det blir ett historiskt maktskifte i Årjängs kommun.
Kristdemokraterna har gjort upp med Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna om den politiska ledningen i kommunen.

– Det här är fantastiskt roligt. Jag är stolt som kristdemokrat, säger Stefan Moberg som tillsammans med partikollegan Jonas Ås ska dela på kommunalrådsuppdraget i kommunen.

De fyra partierna som står bakom det nya styret får egen majoritet i kommunen, 19 av 35 mandat. 

Enligt Stefan Moberg är det tre partier, Kristdemokraterna, Moderaterna och Liberalerna som har posterna i den politiska kommunledningen med stöd av Sverigedemokraterna genom ett valtekniskt samarbete.”