Om att ha bidragit till att stressa och skada SD och Åkesson

Så fort den ryska invasionen av Ukraina inleddes passade jag på att ta flera skärmdumpar på SD:are som genom åren har deltagit i rysk regimmedia och bl a på Åkesson i RT (Russia Today) innan Youtube tog bort alla dessa inslag.

Jag såg därefter till att sprida dem vidare på min blogg (det specifika blogginlägget https://tobiashubinette.wordpress.com/2022/02/24/om-svenskarna-som-har-deltagit-i-putins-mediala-propagandaapparat-och-bade-de-som-gor-det-hogst-frivilligt-las-sdarna-och-de-som-likt-mig-sjalv-har-gjort-det-hogst-ofrivilligt/ där den aktuella skärmdumpen hittas har hittills registrerat 10 000-tals unika besökare så nog har bilderna fått en rejäl spridning…) och i sociala medier så att alla och envar själva kan använda sig av dem.

Så här några veckor senare går det inte att säga något annat än att detta (d v s att jag ”räddade” dessa bilder innan de försvann från Youtube och därefter masspred dem) definitivt har lönat sig och skadat och stressat SD och Åkesson efter att ett mycket stort antal personer har vidarespritt skärmdumparna såsom ett flertal ministrar, partiledare och andra toppolitiker liksom åtskilliga redaktioner, debattörer och ledarskribenter.

https://www.expressen.se/nyheter/akesson-att-du-inte-skams-ygeman

”Jimmie Åkesson och Anders Ygeman ryker ihop på Twitter. Detta efter att Ygeman publicerat en skärmdump från en intervju som Russia Today gjorde med SD-ledaren för flera år sedan.

”Är det här verkligen en perifer föredetting?” skriver Ygeman – något som får Åkesson att rasa: ”Att du inte skäms!”

I en granskning av Dagens Nyheter förra veckan framkom att två tidigare SD-politiker rest till Ryssland som ”valobservatörer” i ofria val.

Som svar till tidningen skrev SD:s utrikespolitiska talesperson Aron Emilsson att det handlar om ”perifera föredettingar”, och att det är ett sätt för ryska regimen att ”tvätta sina smutsiga val”.

Migrationsministern Anders Ygeman reagerade på Emilssons svar, och vände sig under fredagskvällen till Twitter.

Där publicerade han en skärmdump från en intervju som regimvänliga Russia Today gjorde med Jimmie Åkesson för flera år sedan, med frågan ifall det rör sig om en ”perifer föredetting”.

”SD försvarar nu sina Rysslandskopplingar med att det rör sig om ”perifera föredettingar”. Är det här verkligen en perifer föredetting?” skriver Anders Ygeman i inlägget på Twitter.

Nu rasar SD-ledaren Jimmie Åkesson i ett svar till Ygeman.”