SD Göteborg går till val med en lista som toppas av rasideologer, antisemiter och islamofober

I helgen har SD Göteborgs kandidatlista fastställts inför kommunvalet i september i år och som brukligt är visar SD återigen att Göteborg är och förblir en politiskt radikalare stad än huvudstaden Stockholm. SD Göteborg har en historia av att alltid ha varit SD Stockholms mer radikala och inte minst mer hårdföra och stundtals mer våldsamma ”lillebror” ända sedan SD Göteborg grundades av en blandning av naziskinheads (med Ulf ”Ace of Base” Ekberg i spetsen), s k gammelnazister och f d Nordiska rikspartiet-aktivister.

Toppkandidaten Jörgen Fogelklou är rasideolog och antisemit och har bl a hyllat Förintelsen samt hotat att mörda partikamrater, andrakandidaten Agneta Kjaerbeck har delat explicit antisemitiska budskap och länkat till högerradikala alternativmedier, tredjenamnet Björn Tidland betraktas som Fogelklous lojala ”högra hand” medan fjärdenamnet Lena Ferm är en f d moderat som bl a har uttryckt att ”de flesta invandrare är analfabeter” samt delat islamofobiska länkar plus ett inlägg som innehöll ett hakkors även om hon ursäktade sig i efterhand med att hon aldrig noterade själva hakkorset utan enbart såg texten som sade ”SVERIGE VAKNA”.

Det är en sak om det hade handlat om AfS Göteborgs toppkandidater men nu handlar det om ett parti som tyvärr kan komma att erhålla 13-15% av göteborgarnas röster i höst. Inte heller handlar det om en skånsk landsbygdskommun eller om en värmländsk bruksort där SD till och från toppar sina kandidatlistor med rasideologer och antisemiter utan om Sveriges näst största kommun.

Med andra ord går det slutligen att konstatera att Göteborg är och förblir Göteborg och särskilt gäller det stadens s k nationella rörelse – den har alltid varit rejält radikal och även ofta (mycket) våldsam och den har inte minst alltid varit ideologiskt trogen ursprunget och så även dagens SD Göteborg.