Det är onekligen något alldeles speciellt med Göteborgs (och Västsveriges) polischefer: Nu har Erik Nord än en gång låtit sig intervjuas av SD:s tv-kanal Riks

Det är onekligen något alldeles speciellt med Göteborgs (och Västsveriges) polischefer: Nu har Erik Nord än en gång låtit sig intervjuas av SD:s tv-kanal Riks (Riksstudios).


Visserligen har ett mycket stort antal personer låtit sig intervjuas av SD:s tv-kanal ända sedan Riksstudios sjösattes i november förra året såsom ett försvarligt antal kändisar, forskare, journalister, kulturutövare m fl och jag har själv fått åtminstone en förfrågan om att delta (men jag tackade nej vänligt men bestämt) men att delta två gånger på raken har då väldigt få icke-SD:are och icke-s k nationella i allmänhet gjort utöver just Nord.


Nord är bl a känd för att han gav NMR tillstånd att demonstrera utanför Göteborgs synagoga och för att bagatellisera NMR och han har bl a uttalat sig för ett totalförbud mot tiggeri och för att dra in medborgarskapet i efterhand för svenska jihadister (och Nord har f ö också underlåtit att meddela ett flertal antifascister som stod på en högerextrem dödslista att de just gjorde det inklusive mig själv).


Påminner också gärna om att år 1995 ägde ett mycket brutalt mord rum i Göteborg – en förmodat homosexuell manlig konstnär dödades av två nazister varav den ena var den dåvarande polischefens son. Polischefens son frikändes dock för mordet då den tekniska bevisning som hade funnits i form av en tårgassprej försvann på ett mystiskt sätt i samband med utredningen.


I början på 90-talet tillät vidare den dåvarande polischefen i Göteborg VAM (d v s Vitt ariskt motstånd) att vid upprepade tillfällen demonstrera på första maj och därigenom öppet provocera arbetarrörelsen och vänstern och 1993 lät samme polischef SD hålla ett möte på Götaplatsen som var en ren Reichsparteitag-iscensättning med en skog av fanor och facklor och som inleddes med Wagners Valkyrians ritt. Och under krigsåren var stadens dåvarande polischef dessutom prenumerant på högerextrema Dagsposten.