Nu är prins Carl Philips samtliga tre söner uppkallade efter pro-tyska och pro-nazistiska släktingar

Det heter som bekant ”tredje gången gillt” i svenska språket när något äger rum för tredje gången ”på raken” men vad gäller Huset Bernadotte så måste det så klart bli fjärde gången gillt (då det ju trots allt handlar om Sveriges och svenskarnas förnämsta familj):


https://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aretsaktuellt/prinsjulianherbertfolke.5.3d544ca01784aaa522d74e4.html

Idag har Kungl. Hovstaterna (eller kort och gott Hovet) offentliggjort att prins Carl Philips och prinsessan Sofias tredje barn och son ska heta prins Julian Herbert Folke och att han ska utses till hertig av Halland. Det har kungen beslutat på dagens konselj i Konseljsalen på Stockholms slott.


Detta innebär nu att minst fyra av kungabarnens barn bär ett namn som tidigare har burits av en pro-nazistisk släkting varav tre är prins Carl Philips och prinsessan Sofias tre söner.


Prins Julian är uppkallad efter greve Folke Bernadotte af Wisborg som under 1930- och 40-talen var medlem och styrelseledamot i och omväxlande kassör och sekreterare för pro-tyska och s k ”överklassnazistiska” Svensk-tyska föreningen. Även kungen är f ö uppkallad efter samme greve.


Greve Folke ”frotterade” sig med lejonparten av den nazistiska eliten såsom bl a Franz von Papen, Rudolf Hess, Fritz Todt, Fritz Sauckel, Hermann Göring, Leonardo Conti, Hans von Tschammer und Osten m fl vilka besökte Sverige på grevens och föreningens inbjudan och föreläste på Grand Hôtel i Stockholm.


Det var sannolikt därför som greven senare vid krigsslutet ledde och lyckades genomföra den så berömda Vita bussarna-expeditionen så väl då han redan kände de tyska nazitopparna sedan gammalt.


Efter kriget hjälpte greven även SS-Brigadeführer Walter Schellenberg (med entourage) att komma till Sverige så att denne skulle kunna få vila upp sig innan han blev de allierades fånge och han inhyste denne på sitt slott Dragongården som idag är Folkrepubliken Kinas ambassad. Greven reste sedan t o m ned till Nürnberg i samband med krigsförbrytarrättegången där för att agera karaktärsvittne åt Schellenberg, som spelat en stor roll för Vita bussarna-expeditionens framgångsrika genomförande, d v s för att vittna om att denne var en s k gentleman och inte någon nazist.


Även prins Julians storebror prins Gabriel vars fullständiga namn är Gabriel Carl Walther och som är hertig av Dalarna är också han uppkallad efter en pro-nazist – nämligen efter sin farmors far NSDAP-medlemmen Walther Sommerlath.


Prins Carl Philips äldste son prins Alexander, hertigen av Södermanland, som heter Alexander Erik Hubertus Bertil är i sin tur namngiven efter ännu en släkting som var NSDAP-medlem och som dessutom stupade som krigshjälte på östfronten under kriget – nämligen prins Hubertus av Sachsen-Coburg und Gotha som också kungen själv är uppkallad efter.


Slutligen är Sveriges arvprinsessa Estelle, hertiginnan av Östergötland och dotter till kronprinsessan Victoria och prins Daniel, uppkallad efter den pro-tyske greve Folke Bernadottes fru Estelle, som också hon kom att träffa merparten av de tyska nazistledarna tillsammans med sin make och även dansa med åtskilliga av desamma på de efterföljande middagarna med dans till levande orkester som följde på föredragen i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm.