SD fortsätter att stötta Trump även efter stormningen av Kapitolium

SD har alldeles uppenbart fortsatt att stötta Trump även efter stormningen av Kapitolium och inte minst gäller det Ungsvenskarnas Tobias Andersson som Expressen nyligen utsåg till en av Sveriges 10 mäktigaste personer som är under 30 år gamla. Andersson som är en av partiets s k påläggskalvar och kronprinsar var en av dem som med Mattias Karlsson i spetsen tidigare nominerade Trump till Nobels fredspris och han har även grundat en grupp i riksdagen som ska bekämpa s k svenskfientlighet eller s k omvänd rasism.

Vidare har ännu en av den nya svenska TAN-högerns kulturkrigare kan uppenbarligen bara inte hålla sig från att relativisera Trump (vilket inte Twitter gör – se https://blog.twitter.com/en_us/topics/company/2020/suspension.html) även EFTER stormningen av Kapitolium och just Bali gav också (om än implicit i just dennes fall) sitt stöd till Trump i samband med det amerikanska presidentvalet såsom SD:s riksdagsledamöter och flera M- och KD-ledamöter gjorde. Igår spred den moderate riksdagsledamoten Jan Ericson dessutom den högerradikala lögnen som just nu sprids av republikaner i USA som säger att de som stormade kongressbyggnaden i själva verket var vänsterradikala antifascister och inte några republikanska högerextremister.

Ett flertal av Europas högerpopulistiska ledare och partier, vilka också tidigare stöttade Trump, har annars efter stormningen av Kapitolium just gjort det såsom bl a norska Fremskrittspartiet, den engelska Brexit-populistikonen Nigel Farage, holländska Frihetspartiet och franska Rassemblement Nationals Marine Le Pen.