Samtalar om Catrin Lundströms och min nya bok ”Vit melankoli. En diagnos av en nation i kris” i 24:e avsnittet av Per Hans podcast Osvenskheter

Idag släppte Per Han det 24:e avsnittet av podden Osvenskheter som handlar om Catrin Lundströms och min nya bok ”Vit melankoli. En diagnos av en nation i kris”.

”Dess innehåll är tankeväckande och har uppmärksammats av tv och tidningar landet runt. För vad är det som har hänt och hur hamnade vi här? Ingen förstår riktigt varför. Därför har forskarna Catrin Lundström och Tobias Hübinette gjort en skarp analys av hur Sverige under knappt 100 år har svängt från att ha varit besatt av ras och renhet till att bli ett av världens mest mångkulturella och antirasistiska länder. Och idag är Sverige långt ifrån ett lyckligt land. Arbetarklassmännen är arga och lägger sina röster på SD med hopp om att folkhemmet ska återuppstå. Antirasisterna är ledsna för att solidariteten och medmänskligheten inte längre är synonym med svenskheten. Här samtalar Per Han med Tobias Hübinette om boken och de bakomliggande historiska skeendena som boken bygger på.”   

För övrigt apropå poddar så är i varje fall jag förvånad över och också aningen fascinerad av (d v s vilka lyssnar egentligen på detta avsnitt) att Staffan Doppings intervju med mig i Kvartals podd som symboliskt nog publicerades den 1 maj i år fortfarande toppar Kvartals poddtopp (just nu handlar det då om bronsplatsen).