Den svenska alternativmedievärlden har nu enats i solidaritet med Swebbtv och ansluter sig därmed till SD:s och hela den svenska extremhögerns stöd till Swebbtv

Idag är en unik dag i den svenska s k nationella rörelsens snart 100-åriga historia:

Just idag står hela den annars så djupt splittrade och sinsemellan konkurrerande svenska radikalhögern och högerpopulistiska alternativmedievärlden samlad i en gemensam solidaritetsaktion med högerextrema Swebbtv med Åkesson och SD i spetsen.

Sveriges största alternativmedier vilka sammantaget kan räkna in och registrera 100 000-tals unika läsare per dygn och vilka normalt konkurrerar med varandra har gått samman i en unik aktion i solidaritet med det av YouTube nedsläckta Swebbtv, d v s alternativmedievärldens största och viktigaste tv-kanal, och själva släckt ned sina sidor i protest/i solidaritet samtidigt som en ny konspirationsteori har börjat ta form under julhelgen – att valrörelsen 2022 kommer att ”censureras”.


Redan efter 2018 års val kunde enstaka SD:are mumla om ”valfusk” när besvikelsen över SD:s slutgiltiga valresultat var ett faktum men inför, under och efter 2022 finns det nu tyvärr en stor risk att SD-lägret i bred mening kommer att driva ”valfusk”-frågan rätt så rejält högljutt och därigenom sprida ännu fler konspirationsteorier.


Även Bulletins Carolin Dahlman uppmärksammade igår nedstängningen av Swebbtv:


”De som stödjer Youtubes beslut att stänga Swebb-tv tror sig säkert vara goda och mena väl, men att tysta personer med ”fel” får ofta motsatt effekt. Yttrandefriheten är inte bara en rättighet utan också ett skydd mot dumhet.”


Detsamma har också Bulletins Per Gudmundson gjort genom att fråga sig ”Varför släcks nationalistiska Swebb-tv, medan stalinistiska TV kommunist får vara kvar på Youtube? Internets fru Justitia tycks vara blind bara på ena ögat.”.