Igår framträdde Alexander Bard i SD:s tv-kanal Riks och tackade SD för att ha fångat upp arbetarna efter att vänstern enligt denne har svikit arbetarklassen

SvD:s Teresa Küchler påminner idag om att Alexander Bard en gång i tiden spökskrev C:s idéprogram med anledning av Fredrick Federleys avgång (f ö ett ”resultat” som väl får skrivas upp på alternativmediernas konto) och det är sannerligen så att Bard har gått vidare till ”andra politiska läger”:

Igår framträdde Alexander Bard i SD:s nya tv-kanal Riks (Riksstudios) och gick som vanligt till angrepp mot ”kränkhetskulturen” som han menar särskilt genomsyrar högskole- och forskarvärlden och de gamla medierna och fr a papperspressen och public service samtidigt som han framhöll att han själv (liksom SD:s tv-kanal) ”håller sig till fakta och till verkligheten”.

Bard talade sig varm för sitt parti Medborgerlig samling och förespråkade bl a ett framtida avskaffande av högskolorna och public service-media. Han menade vidare att ”den svenska vänstern svek de svenska arbetarna” och tackade SD för att ha fångat upp desamma – ”arbetarna har alltid varit nationalister” och engagerat sig i frågan om ”vilken nation Sverige ska vara” menade Bard.

Slutligen avslutade han med att tillägga ”ni på Riks har så underbara, snygga och smarta tjejer i rutan – det är fantastiskt att vara här”.

https://www.svd.se/uberliberalens-resa-fran-stureplan-till-bonde

”Annie Lööf blev partiledare i Centerpartiet 2011. Två år senare, i januari 2013, fick hon hastigt och (o)lustigt avbryta sin Thailandsemester och resa hem till Sverige för att möta en orkan av kritik mot det förslag till idéprogram som tagits fram lagom till partiets extrastämma. Bland punkterna fanns månggifte, fri invandring och slopad skolplikt. Det rådde nästintill upprorsstämning i partiet, och flera erfarna förtroendevalda hotade med att lämna partiet om de antogs.

En av personerna bakom skriften var just Lööfs vapendragare Fredrick Federley, men också ännu en Army of Lovers-stjärna: låtskrivaren och den omstridde debattören Alexander Bard. – Centern håller på att byta kläder från ett socialliberalt konservativt landsbygdsparti till ett liberalt, frihetligt storstadsparti. Det är ett generationsskifte och ett skifte i var väljarna finns. Centerpartiet kan aldrig gå tillbaka, sade Alexander Bard till då till Aftonbladet. Snart hade Bard gått vidare till andra politiska läger.”