SD växer nu även i Göteborgs stad trots att SD Göteborg leds av Jimmie Åkessons vän rasideologen, Förintelsehyllaren och antisemiten Jörgen Fogelklou som också har hotat partikamrater med grovt våld

Liksom i huvudstadsregionen har SD ökat dramatiskt i Västsverige i ett flertal opinionsundersökningar, d v s i Sveriges två folkrikaste (och därmed ”väljarrikaste”) och mest urbana regioner, och tyvärr gäller detta även Göteborgs stad där SD kraftigt går framåt och numera ligger på 12%.

https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/halvtid-i-g%C3%B6teborgspolitiken-sd-och-v-de-stora-vinnarna-1.38103734?fbclid=IwAR2I6NMjQwWMMtJrIEhdZ4bxw8iSK_Z29aWsUy7iCZ6Oh02k9KJYfeg3FmY

I undersökningen framgår det även att en hel del som röstar på Demokraterna i Göteborg, som just nu ligger på 16%, röstar på SD i riksdagsvalet vilket gör att SD:s potential att kunna fortsätta att växa bland göteborgarna är relativt stor inför framtiden. Liberalerna ligger f ö i samma undersökning på 4% i Göteborg som då en gång i tiden var den svenska antifascistiska och antirasistiska socialliberalismens epicentrum.

SD Göteborg leds av rasideologen, Förintelsehyllaren och antisemiten (”juden är roten till allt ont”) Jörgen Fogelklou som samtidigt om och om igen försäkrar att ”det finns ingen rasism i vårt parti och ”det finns ingen antisemitism i vårt parti” och med rejält hårda nypor har Fogelklou, som är personlig vän med Åkesson, detaljstyrt och disciplinerat SD Göteborg och även SD:s västsvenska partidistrikt och bl a genom att hota oppositionella partimedlemmar med grovt våld och t o m med mord (”Kommer du hit kommer jag skalla ner dig. Jag kommer sparka ner dig. Jag kommer gräva ner dig i en jävla garderob!”).