M överger nu för gott mångkulturalismen och gör sig därmed redo för en regeringsbildning med stöd av SD efter 2022 års val

I skuggan av både det amerikanska presidentvalet och pandemin har nu M en gång för alla (?) lämnat den svenska s k mångkulturalismen bakom sig genom att bl a skriva i sitt nya förslag till ett nytt idéprogram att ”integration inte är en dubbelriktad process” och därmed säger M under Kristerssons ledning adjö till hela den svenska politiken riktad mot invandrare och minoriteter sådan den grundlades efter den s k mångkulturella vändningen i Sverige fr o m 1970-talets mitt och framåt och inte minst under 1990-talet.

I stället lanserar M det nya begreppet ”funktionell anpassning” som mellan raderna handlar om invånarna med utomeuropeisk bakgrund i miljonprogramsområdena och som måhända efter 2022 års val kommer att kunna ”matcha” SD:s begrepp ”öppen svenskhet” för om detta nya program godkänns inom partiet så innebär det att M nu är redo att ta makten efter 2022 års val tillsammans med SD och KD. Lite slarvigt går det väl snart att säga att lika mycket som att KD har lämnat sitt kristna arv bakom sig så har M därmed lämnat sitt nyliberala arv bakom sig vad gäller synen på migration/integration.

https://www.dn.se/sverige/ulf-kristersson-maste-kraftigt-minska-invandringen

”– För de allra flesta är det helt uppenbart att Sverige står inför riktigt allvarliga problem. Att utvecklingen går åt fel håll, sade Kristersson.

– Vill vi på allvar bryta segregationen och stoppa kriminaliteten måste vi kraftigt minska invandringen, tillade han.”

(…)

”Christofer Fjellner är en av dem som lett arbetet med idéprogrammet.

– Det har funnits en felaktig föreställning om att vi ska anpassa hur Sverige fungerar, våra traditioner och värderingar, i förhållande till invandringen. Den som kommer till Sverige ska inte behöva ge upp sin kultur, men ska anpassa sig så att man kan fungera i samhället, säger han.”