En femtedel av SD:s väljare ser positivt på sexköp

Partiet vars manliga medlemmar om och om igen framstår som s k casanovor och vilka gång efter annan figurerar i s k kvinnoaffärer (såsom nu senast SD:s EU-parlamentariker Peter Lundgren) och som dessutom har en egen partiavdelning i Thailand (d v s SD Thailand):

”En ny Sifo-undersökning visar att var femte SD-sympatisör har en positiv inställning till sexköp. Därmed är Sverigedemokraterna det riksdagsparti som har överlägset flest positiva i frågan.”

https://www.gp.se/nyheter/sverige/sifo-var-femte-sd-anhängare-positiv-till-sexköp-1.36354362?fbclid=IwAR22EK-wDTuUrlP0vXJKAa9fDZb1CwP4rP1zzkNnzY75i2qTykURUBM0aoQ

”Bland männen hade var sjunde man – 14,4 procent – en positiv inställning till att personer köper sex. Bland kvinnorna skiljde sig synen drastiskt – bara 1,4 procent, drygt en av hundra kvinnor, hade en positiv inställning till sexköp.”

(…)

”Det är bland de som uppger att att de skulle rösta på Sverigedemokraterna om det var val idag, som de mest positiva till sexköp finns. 20,5 procent uppger sig ha en positiv inställning till att personer köper sex enligt mätningen.”

(…)

”Riksdagspartiet som efter SD hade flest sympatisörer med en positiv sexköpsinställning i Sifo-undersökningen är Ebba Busch parti Kristdemokraterna: 9,5 procent, vilket är mindre än hälften av de positiva siffrorna hos Jimmie Åkessons parti.

På frågan om varför just Sverigedemokraterna når högst i undersökningen säger Toivo Sjörén:

– Det kan förstås finnas flera orsaker. Men en förklaring kan vara att Sverigedemokraternas politik går hem starkt hos män. Bland de som röstar på partiet är männen dubbelt så många som kvinnorna.

Undersökningen visar också att männens positiva inställning i frågan ligger skyhögt över kvinnornas, säger han. Efter Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna faller den positiva inställningen till sexköp. Lägst är den hos Centerpartiet, 1,5 procent.

– Där kan vi i stället ana motsatsen – centern domineras av kvinnliga väljare. Även hos Miljöpartiet, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet, som har låga tal i den positiva inställningen, är kvinnorna starka, säger Toivo Sjörén.”