Den panvästerländska extremhögern sprider just nu den ena vilda idén efter den andra om coronaviruspandemin

En del kallar coronaviruset ”gula faran” och menar att Kina just nu har startat ett biologiskt krig mot Väst, andra hävdar att viruset sprids via s k illegala invandrare medan ytterligare andra beskyller ”globalisterna”, ”Bilderberggruppen”, ”Kalergiplanen” eller helt enkelt bara ”juden”.
 
 
Den svenska extremhögern och SD-lägret i bred mening sprider idén att den s k massinvandringen och den misslyckade s k integrationen har kört Sveriges krisberedskap och resurser i botten och vilket västland det än handlar om inklusive Sverige så vet alla att den infödda västerländska majoritetsbefolkningen numera är kraftigt åldrad och att över 1/3 av alla infödda västerländska majoritetsinvånare numera är över 65 år gamla (i vissa fall är denna proportion än större/högre än så).
 
 
Expos Anton Kasurinen sammanfattar extremhögerns reaktioner på och ”analyser” av pandemin.
 
 
 
 
”USA handlar många av konspirationsteorierna från extremhögern om att Kina på ett eller annat sätt är inblandat i spridningen av viruset. Idén om coronaviruset som biologiskt vapen kommer från profiler som Rush Limbaugh, som nyligen fick medalj av president Trump, samt har letat sig in bland politiker i Republikanerna, rapporterar Vox. Senator Tom Cotton, republikan i Arkansas, har spekulerat inför den amerikanska kongressen och i tv-kanalen Fox News att coronaviruset kan ha skapats som ett biologiskt vapen i ett kinesiskt laboratorium i Wuhan.
 
 
Alex Jones – en av USA:s ledande konspirationsteoretiker – hävdar däremot att viruset skapats av ”globalister” för att förstöra västvärlden. I en video på Telegram kallar han viruset för ”det nya elfte september”, rapporterar ADL.
 
 
ADL har också tittat närmare på diskussionerna på plattformar som 4chan, Telegram och Gab i vit makt-kanaler och mer öppet högerextrema forum. Där frodas teorier om att corona är en judisk konspiration. En del hävdar att judar vill utöva ytterligare kontroll över en försvagad befolkning, men den vanligaste teorin bland högerextremister är att judar vill tjäna pengar på virusets spridning, enligt ADL.”
 
 
 
(…)
 
”I Sverige är tongångarna inte fullt så alarmistiska eller konspirationsteoretiska, även om den svenska extremhögern ger coronaviruset stor uppmärksamhet. Som Expo tidigare berättat har nazistiska Nordiska motståndsrörelsen inte gått in på orsakerna till viruset, utan snarare fokuserat på följderna av det och påstår att regeringen förstört Sveriges beredskap genom att ta emot många invandrare. NMR-ledaren Simon Lindberg hoppas på en samhällskollaps som ska kunna öppna för en nazistiska stat.”