Om nazistiska dödslistor och den svenska polisen

Så händer det återigen – antifascister informerar mig om att jag finns med på ännu en högerextrem dödslista medan polisen inte bemödar sig om att göra det och detta har då tyvärr hänt flera gånger tidigare samtidigt som andra som har funnits och finns med sådana namnlistor har informerats om det av polisen (i alla fall som jag förstår det).
TR.jpg
 
”Bild 5: ”Döda1” (2017-08-23)” står det då under fotografiet på mig själv.
 
Antagligen har detta att göra med att jag inom polisen är s k extremiststämplad sedan många år tillbaka och då anses sådana som jag (d v s just s k ”extremister”) ”få skylla m/sig själva” då ”de/n som är med i leken får leken tåla”.
 
 
”Nio kilo dynamit, en mängd nazistmaterial och en ”dödslista” över bland annat vänsteraktivister och journalister hittades i en lägenhet vid Opaltorget i Göteborg i november förra året. Nu åtalas en man för grovt vapenbrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.”
 
(…)
 
”Samtidigt har Säkerhetspolisen funnit vad som beskrivs som en dödslista på mannens dator med en mängd porträttbilder på vänsteraktivister, journalister och lokala personer med invandrarbakgrund som döpts till namn som ”döda1” och ”döda2”.
 
En del av namnen har förts upp i en liten rödsvart anteckningsbok under rubriken ”folkförrädare/rasförrädare”.
 
– Jag gillar inte folk som förråder sitt land och globalister, säger mannen då han tillfrågas om bilderna och listan.
 
Globalister har i den antisemitiska miljön kommit att bli ett ord liktydigt med ”sionister” eller judar med ett påstått intresse av världsherravälde.
 
Du skriver att de är med på listan och ska utrotas. Alltså är det en lista på folk som du vill ha ihjäl?, frågar förhörsledaren mannen.
 
– Nä, det är mer en ventilation. Hur skall jag kunna ha ihjäl dom? Jag vill bara att de skall försvinna från mitt land. När man blir arg ibland så skriver man en massa.
 
Varför har du döpt filerna med döda/dödas?
 
– Det är till moder Svea, för att avreagera mig. I en krigssituation i ett fullt sunt fungerande land hade de stått till svars för landsförräderi, säger mannen men uppger att han är emot våld.
 
Tidningen Expo kunde också i samband med tillslaget i november 2017 avslöja att mannen så sent som ett par månader tidigare hade gjort utfall mot vad han beskrev som ”sionister och globalister” i en stor Facebookgrupp.
 
De beskrevs som ”ett virus som måste försvinna, samt alla förrädare som samtycker och bidrar med detta” och han avslutade med ”… Hell Moder Svea! Hell alla motståndsmän/kvinnor! Vi syns på slagfältet och i Valhall…”
 
För fynden i mannens lägenhet åtalas han nu misstänkt för grovt vapenbrott och grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.”TR.jpg

  1. Pingback: Om nazistiska dödslistor och den svenska polisen — Tobias Hübinette | Skogsnytt
  2. Pingback: NAZIFÖRBUD FUNGERAR. | Konst & Politik