Ylva Habel fortsätter att kalla mig sexist och rasist

Ylva Habel skriver detta idag på Facebook med anledning av att Akademikerförbundet SSR:s medlemstidning Akademikern har intervjuat mig om afrosvenskar, afrofobi, rasdiskriminering, rasbegreppet och jämlikhetsdata och jag har då under många års tid okommenterat stått ut med att bli kallad både sexist och rasist av ett stort antal feminister och antirasister på både höger- och vänsterkanten och både av vita som icke-vita feminister och antirasister men ibland får en/jag väl till slut nog.

NY.jpg

”Varför stoltserar Tobias med sig själv här? Att han inte kan hålla sina approprieringshungriga tassar ifrån svartas kamp? För han exploaterar oss bara, och slänger oss under bussen. Ja, jag menar vad jag säger. Han utövar aktivt antisvart rasism och misogyni. Bevisen kan staplas högt.”

 

NY 2.jpg

Ylva och jag hade då tidigt och länge kontakt med varandra och drev tillsammans bl a ett seminarium om intersektionalitet vid Centrum för genusstudier vid Stockholms universitet liksom en gemensam läsgrupp om hybriditet och vi deltog tillsammans i paneler och workshops på konferenser och symposier som bl a handlade om feminism och rasism och publicerade tillsammans i olika sammanhang.
 
Trots att jag blev utkastad från Tidskriften Slut 2006 av bl a Lawen Mohtadi, Oivvio Polite, Jonas Hassen Khemiri, Meriam Chatty och Devrim Mavi p g a att jag uppfattades vara emot intimrelationer över de s k rasgränserna så fortsatte Ylva att ha kontakt med mig.
 
År 2014 bröt sedan Ylva tyvärr med mig då jag valde att skriva den sista regeringen Reinfeldts afrofobirapport trots att jag inte är en svart man och Ylva blev då så ledsen, upprörd och besviken på mig att hon bl a fick ett stort antal afrosvenska forskare och aktivister att uppvakta min dåvarande arbetsplats Mångkulturellt centrum för att protestera mot mig, och varav många också vände sig mot mig.
 
Sedan dess har Ylvas sorg och vrede bara växt över alla bräddar och idag gissar jag att hon uppfattar mig som en svikare och förrädare av Guds nåde som inte bara valde att skriva afrofobirapporten trots att jag inte är en afrosvensk man utan också har fortsatt att i olika sammanhang uttala mig och skriva om inte bara svarta svenskar utan även om ett stort antal andra minoriteter som jag då inte tillhör och ingår i såsom svenska muslimer, latinos/as, judar, romer, samer m fl.
 
Och att jag skulle bete mig illa mot svarta kvinnor specifikt, som Ylva hävdar idag, vill jag då hävda att jag inte gör.

 

  1. Pingback: När tolkningsföreträdet gått för långt - Marre all day
  2. Pingback: Ylva Habel fortsätter att kalla mig sexist och rasist — Tobias Hübinette | Skogsnytt