Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd söker nu två personer att anställa för att hjälpa och bistå utlandsadopterade med s k röttersökning

Efter åratal av kampanjande och opinionsbildning från fr a ett antal vuxna adopterades och deras allierades sida och inte minst från Chileadoptions sida har nu Socialdepartementet genom socialminister Lena Hallengren valt att i dagarna allokera och öronmärka offentliga medel till utlandsadopterades s k röttersökning och nu söker MFoF (Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd) ”med ljus och lykta” efter två personer att anställa för detta ändamål och om jag fick bestämma så skulle dels en person som har arbetat på tv-programmet Spårlöst vara lämplig att anställa liksom en person med utländsk bakgrund som har erfarenhet av att leta efter och hitta personer i utomeuropeiska länder och regioner och helst och inte minst i Latinamerika och/eller i Syd- eller Östasien.
 
 
”MFoF finns i Skellefteå. I dagsläget är vi 22 anställda. Vi söker nu två utredare med inriktning mot ursprungssökning utifrån internationella adoptioner. Tjänsterna är på viss tid utifrån ett särskilt regeringsuppdrag.
 
Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga uppgifter blir att på olika sätt ge stöd till adopterade i Sverige som vill söka sitt ursprung i det land de adopterats ifrån. Arbetet innefattar samverkan nationellt och internationellt med myndigheter och organisationer.
 
Kvalifikationer
Socionom eller annan relevant akademisk examen
God förmåga att bemöta och föra dialog med människor i olika livssituationer, även krissituationer.
God analytisk förmåga och erfarenhet av att utveckla och planera verksamhet.
Erfarenhet av att sammanställa och kommunicera målgruppsanpassad information.
Du är strukturerad, självständig och har förmåga att ta egna initiativ.
Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
Du har lätt för att samarbeta.
 
Meriterande
Erfarenhet av arbete i statlig verksamhet
Erfarenhet av arbete med internationella adoptioner
Förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt i andra språk än svenska och engelska.
Delar av arbetet sker i nära samarbete med kollegor och externa aktörer. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 
Anställningen
Anställningen är en allmän visstidsanställning på heltid med tillträde snarast efter överenskommelse. Anställningen gäller fram till 31/12 2020, med möjlighet till förlängning.
 
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
 
Ansökan
Sista dag att ansöka är 9 februari 2020.
 
Skicka din ansökan med e-post till info@mfof.se eller med vanligt brev till Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd, Box 35, 931 21 Skellefteå. Kom ihåg att ange diarienummer 2.2.1:1232/19.
 
Kontaktpersoner
Maria Lundmark, kanslichef och tillförordnad generaldirektör, 010-190 10 88.
 
Fackliga företrädare
Saco-S: Jonas Lidberg, 070-665 29 65
ST: Eva Ragnarsdotter Lantz Lindbro, 070-207 50 64″

En kommentar

  1. Pingback: Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd söker nu två personer att anställa för att hjälpa och bistå utlandsadopterade med s k röttersökning — Tobias Hübinette | Skogsnytt