Om dagens rättegång i Värmlands tingsrätt i Karlstad

Dagens rättegång i Värmlands tingsrätt som rörde en SD:aktig värmländsk man som har hotat mig i egenskap av att jag arbetar som lärare och forskare vid Karlstads universitet var en rätt märklig tilldragelse.
 
Den tilltalade infann sig turligt nog denna gång (förra och första gången rättegången skulle ha ägt rum gjorde han då inte det) och rättegången tog inte mer än en halvtimme och handlade då om att den tilltalade hade talat in ett hotfullt meddelande på min (mobil)telefon i september 2017, som jag sedan polisanmälde.
 
På grund av att polisen slarvade bort det USB-minne med det inspelade samtalet som jag lämnade in till polisen när jag anmälde brottet ifråga så kom förhören med mig och med den tilltalade under rättegången absurt nog att handla om vad den tilltalade egentligen hade sagt eller ej (se transkriberingen här nedan, som då bygger på det inspelade samtalet). Jag fick heller inte spela upp inspelningen av samtalet, som jag fortfarande har sparat som en ljudfil på min dator som jag hade med mig in i rättssalen, och ej heller läsa upp transkriberingen av densamma inför domaren och nämndemännen.
 
Den tilltalade medgav faktiskt att han hade använt sig av det jag själv benämner som rasord (d v s okvädningsord med anspelning på ursprung och utseende) men dock inte att han hade hotat mig.
 
Han nämnde vidare att han fortfarande än idag anser att jag egentligen inte borde få vara anställd och undervisa vid Karlstads universitet då han underförstått anser att jag hyser felaktiga politiska åsikter (d v s i jämförelse med hans egna politiska åsikter som då är åt SD-hållet). Han sade också att han inför dagens rättegång återigen hade läst artikeln om mig på den högerradikala alternativmediesajten Nya Tider som var själva upprinnelsen till att han ringde och hotade mig (han läste då den artikeln i september 2017 i sällskap med några andra värmlänningar som också är åt SD-hållet och blev då så vred och uppbragt att han ringde upp mig och hotade mig, framgår det i förundersökningen).
 
Domen faller nu inom någon vecka, som jag förstår det, och blir den tilltalade frikänd så menar i varje fall jag att det beror på att polisen slarvade bort USB-minnet med det inspelade samtalet.
 
Transkribering av samtalet:
 
Meddelande 1 som inkom kl. 19.42 den 15 september 2017:
 
”Jo jag heter XX. Jag söker nån kines som heter Tobias Hübinette. Han kan gärna ringa upp mig. Han ser ju mitt nummer så vitt jag kan förstå. Välkommen och höra av dig din jävla kinesjävel.”
 
Meddelande 1 som inkom kl. 19.47 den 15 september 2017:
 
”Har jag kommit till Tomas Hübinette eller vad fan han heter, Tobias Hübinette. Min dotter har gått på Karlstad universitet. Jag är XX år gammal och heter XX. Du ska inte vara där och indoktrinera dom på ditt jävla kommunistsätt.
 
Förbannade jävel, du tål väl inte att jag kallar dig för kines, men du, det kan jag tala om för dig att om du är en kines är du fan en kines, du kan inte ändra på det. Din jävla skitstövel. Kom till mig i stället och indoktrinera. Du skryter om att du har dängt upp nån annan. Kom hit och däng upp mig för fan. Du är mycket välkommen din jävla skit. Jävlar, jag ska göra mos utav dig, garanterat. Du ger fan i att vara på Karlstad universitet. Jag ska se till så att du får sluta där. Absolut.
 
Din jävla kinesjävel. Förbannade sjuk, du är ju sjuk i huvet för fan. Absolut sjuk i huvet är du. Kan du börja jobba i stället för att leva på mina skattepengar förresten. Du lever på skattepengar eller vart fan får du din lön ifrån? Vart får du din lön ifrån? Tänk efter! Men du är så jävla dum i huvet så det fattar du inte. Det är mina skattepengar! Jag försörjer dig din dumme jävel.
 
Men du, jag ska fan i mig ta rätt på dig. Jag ska ta rätt på dig kinesjävel. Jag kan nog slå ihjäl dig. Indoktrinera inte mina barn eller några svenskar med dina sjuka jävla idéer. Vi kommer (ohörbart) var fan du än är.
 
Jävlar, jag ska ta dig, bara jag får tag på dig. Jag ska söka rätt på dig, det lovar jag. Jag heter XX. Du kan nog ta rätt på mig i ditt register. XX heter jag. Jag ringer från min sons telefon.
 
Du ska få fan när jag får tag på dig. Lita på det, lita på det. Du har förstört det svenska samhället totalt med din jävla indoktrinering på universitetet eller vad fan du håller på med. Din jävla kinesjävel. Du törs inte stå.. Du ska få en smäll din jävla (ohörbart). Vänta, jag ska ta dig (ohörbart).”

En kommentar

  1. Pingback: Om dagens rättegång i Värmlands tingsrätt i Karlstad | Skogsnytt