”When the shit hits the fan”

Att det inte är ont om utlandsadopterade liksom numera även blandade barn till utlandsadopterade i SD (OBS: de allra flesta utlandsadopterade som får och har barn får och har det med en majoritetssvensk eller åtminstone vit partner vilket innebär att de adopterades barn nästan alltid är mixade) är ju ingen hemlighet och att SD:s chefsideolog m.m. Mattias Karlsson tidigare hade en relation med en kvinna vars mor är adopterad från Sydkorea och numera har en relation med en kvinna vars mor är adopterad från Indien har då på sistone väckt en del negativ uppmärksamhet inom den rasideologiska grenen av den svenska extremhögern och vilket Expressens Karin Olsson skriver om:
 
 
”Mattias Karlssons flickvän utsätts för grov rasism. Som dotter till en adopterad kvinna född i Indien är hennes hy mörk, vilket utlöst högerextrem vrede. I fredags berättade SD-toppen i Expressen i en öppenhjärtig intervju med reportern Mattias Knutson om den djupt obehagliga situationen.
 
Historien rymmer en dyster ironi. I takt med att Sverigedemokraternas opinionsstöd vuxit har ickevita vittnat om hur rasismen allt oftare märks i vardagen, exempelvis med gliringar på gatan eller, om du är en offentlig person, genom oräkneliga digitala angrepp.
 
Nu drabbar den samhällsutvecklingen även den ljushyllta smålänningen Mattias Karlsson, SD:s inofficielle chefsideolog.”

En kommentar

  1. Pingback: ”When the shit hits the fan” | Skogsnytt