SD fortsätter att ”peak:a” och över en tredjedel av alla majoritetssvenska män skulle rösta på SD om det hade varit val idag

SD fortsätter att ”peak:a”, ”slå i taket” och uppnå en ”all-time-high”-siffra (d v s SD slår just nu sig själv och alla sina tidigare rekordresultat) i ännu en opinionsundersökning och nu har SD lyckats med bedriften att just göra det i samtliga svenska opinionsundersökningar (utom i SCB:s stora partisympatiundersökning som då ännu ej har publicerats) och detta både simultant och ”på raken”/”non-stop”, d v s samtidigt och utan avbrott (d v s SD:s rekordsiffror har ökat stadigt och successivt ända sedan den gångna sommaren och denna tendens gäller då för samtliga opinionsundersökningar).
 
SD fortsätter att ”stjäla” och ”äta” medelklassväljare från M och arbetarväljare från S och SD går just nu framåt bland både män och kvinnor och ligger idag på över 30% bland samtliga män i landet (och på långt över 35% bland samtliga majoritetssvenska män i landet) och SD ”erövrar” även just nu allt fler storstadsboväljare och fr a allt fler stockholmare vilka tidigare har varit mycket ”svårflirtade” för SD:s del att jämföra med malmöiterna och göteborgarna. I Stor-Stockholm ligger exempelvis SD numera på 17,8% att jämföra med 19,7% i Stor-Göteborg där SD f ö nu verkar vara större än S.
 
Utöver de tre storstadsregionerna så uppnår SD numera över 30% inte bara i Skåne och Blekinge utan även i Värmland, Dalarna och Gävleborg, d v s två ”SD-bälten” löper idag över landet och dels längs med den allra sydligaste delen innefattande södra Halland, Skåne, södra Småland och Blekinge samt dels längs med Svealand och södra Norrland innefattande Dalsland, Värmland, norra Närke, Dalarna, Gästrikland och Hälsingland.
 
Och själv ångrar jag nästan att jag hånlog och småskrattade när Åkesson lovade och försäkrade att SD en dag skulle komma att bli Sveriges enskilt största parti för lite mer än 10 år sedan eller i varje fall så får en/jag ju äta upp det leendet och det skrattet just nu.
 
”Sverigedemokraterna når sin högsta siffra någonsin i SvD/ Sifo med 22,7 procent. Skillnaden mellan SD och Socialdemokraterna ligger nu inom felmarginalen – partierna kan vara jämnstora. ”En förändring av svensk politik”, säger Sifos Toivo Sjörén.”
 
 
”Sverigedemokraternas ökning från 20,2 procent i september till 22,7 i oktober är den enda statistiskt säkerställda förändringen i SvD/Sifos nya väljarbarometer. I augusti nådde partiet 18,2 procent.
 
– Det kommer att påverka den politiska agendan att partiet vuxit så snabbt, säger Sifos opinionschef Toivo Sjörén.
 
Dels är det en ny position för SD att vara så nära toppen, och det kommer antagligen att påverka partiet, enligt Toivo Sjörén. Framgången kan också påverka Moderaternas syn på sig själva som naturlig regeringsbildare när de bara är tredje största parti.
 
Socialdemokraterna är största parti i mätningen med 24,9 procent av väljarstödet. Men den statistiska felmarginalen för S och SD är 1,5 procentenheter uppåt eller neråt. Det innebär att SD kan vara lika stora eller till och med något större än S, framhåller Toivo Sjörén på Sifo. (Felmarginalen innebär att S ligger i intervallet 23,4–26,4 procent, medan SD ligger i intervallet 21,2–24,2 procent.)”