Snart intar en andra Mussolini sin plats i EU-parlamentet

När spöken från Europas blodiga 1900-tal går igen och tyvärr ser Caio Mussolinis parti Fratelli d’Italia ut att erhålla kring 5% i det italienska EU-valet vilket kommer att innebära att det är andra gången som en Mussolini tar plats i EU-parlamentet i Bryssel (d v s efter Alessandra Mussolini, som även hon valde sin anfaders politiska väg) och denna gång tillsammans med den största samlingen högerpopulister och högerextremister någonsin:
Caio-Giulio-Cesare-Mussolini.jpg
 
 
”Caio Giulio Cesare Mussolini, kandidat till EU-parlamentsvalet och barnbarnsbarn till den italienske fascistdiktatorn Benito Mussolini, har hamnat i blåsväder sedan han försökt nyansera sin gammelfarfars tid vid makten.
 
Under en presskonferens i Rom sade Caio Giulio Cesare Mussolini att fascisttiden ar en ”väldigt komplicerad, komplex period” som ”inte går att beskriva i termer av rätt eller fel, bra eller dåligt”. Barnbarnsbarnet sade visserligen att de anti-judiska lagarna som diktatorn införde 1938 var skamliga, men att fascistregimen lämnat sina spår på andra sätt, till exempel genom sitt vägnät.
 
Caio Giulio Cesare Mussolini kandiderar för det högerextremistiska partiet Italiens bröder (Fratelli d’Italia). Det är brottsligt att försvara fascism i Italien.
 
Benito Mussolini var Italiens premiärminister, och tillika diktator, under åren 1922-1943, och tog landet in i andra världskriget på axelmakternas sida. Han avsattes 1943 efter de allierades invasion av Italien och dödades 1945 av italienska motståndsmän.”