Svenska Moderaterna och turkiska MHP och Grå vargarna hade kontakt under Kalla krigets sista decennium

För alla kalenderbitare som (likt mig själv) är besatta av och ”fixerade vid” den svenska och internationella extremhögern och de (svenska och internationella) övre skikten och eliterna:

Det turkiska extremhögerpartiet MHP och dess ungdomsorganisation och paramilitära avdelning Grå vargarna deltog på World Anti-Communist Leagues (WACL) världskonferens i San Diego i USA den 3-7 september 1984 tillsammans med den moderate riksdagsledamoten och forskaren Birger Hagård (https://tobiashubinette.wordpress.com/2014/01/15/birger-hagard) som representerade den svenska WACL-avdelningen som under många år leddes av jur dr Åke J. Ek, lektor vid Socialhögskolan vid Stockholms universitet samt vid Polishögskolan.

Den turkiska delegationen leddes av Ruzi Nazar (https://en.wikipedia.org/wiki/Ruzi_Nazar) som faktiskt föddes när Osmanska imperiet fortfarande existerade och som gick bort så sent som förra året. MHP och Grå vargarna ska också ha varit närvarande på WACLs nästföljande konferens i Dallas den 9-13 september som USA:s dåvarande president Ronald Reagan (in)officiellt ”värd:ade” för och den svenska avdelningen representerades då av Arvo Horm och Lars Eric Nyman.

Den svenska WACL-avdelningen har alltid dominerats av moderater och borgerliga politiker, forskare och skriftställare tillsammans med nazister och högerextremister med namn som Jan Tullberg, Adelaida Lemberg, Erland Högberg, Helena Nilsson, Ann-Marie Asker, Mikhel Mathiesen, Bertil Häggman, Anders Larsson, Carl G. Holm, Christopher Jolin, Eric Brodin, Toomas Jürisoo, Ingemar Larsson, Jörgen Lundqvist, Åke Lindsten, Rolf Clarksson, Lennart Hansson, Carl-Eric Svensson, Sven Wissén och Börje Didong.

För många år lyckades jag få tillgång till World Anti-Communist Leagues (WACL) arkiv i Seoul i Sydkorea där denna internationella högerextrema organisations permanenta högkvarter var beläget (och fortfarande är det, men idag under ett annat namn) genom att helt enkelt ljuga mig fram (och bl a tvingades jag slösa en massa pengar på att köpa en dyr kostym och bo på Sydkoreas klassiska lyxhotell Shilla för att göra lögnen trovärdig) och kom då över dokument rörande den svenska WACL-avdelningen – det är m a o enbart därför jag känner till denna bisarra relation mellan de svenska Moderaterna och de turkiska högerextremisterna under Kalla kriget sista extremt polariserade och även extremt blodiga decennium.